Hormonella obalanser och misslyckad IVFer

Varför misslyckas IVF trots att man använder starka hormoner?

Låga fertilitetshormoner

Många av våra infertilitetspatienter får ofta diagnoser som låg AMH, hög FSH, vilket i princip tyder på att fertiliteten är svag. Men sjukhuset har inte riktigt bra lösning förutom IVF. Den vanligaste förklaringen man får är att patienten är för gammal. Men hur kan man vara för gammal när man är i sin 30 årsåldern? Eftersom det inte finns något bra botemedel i västerländsk medicin för denna typ av situationer blir många kvinnor frustrerade och oroliga.

Vad är hormonerna och hur påverkas dem?

Det endokrina systemet är kontrollsystemet i kroppen. Det skickar ut signaler (hormoner) till kroppen och berättar för olika delar av kroppen vad man ska göra. Det samlar också signaler från kroppen för att berätta för kontrollsystemet vad som händer där ute, så att hormonnivåerna kan justeras korrekt.

Detta enorma informationssystem styrs autonomt av kroppen, men det kan påverkas av oss genom våra känslor och vår livsstil (även vår genetik).

När det gäller fertilitetshormoner blir ner reglerade när vår kropp är svag och / eller vi är mentalt under press. Evolutionen har byggt oss på detta sätt för att optimera vår överlevnad. Graviditet sätter mycket på vår kropp. Det är inte bra att bli gravid när den är för svag och när omständigheterna inte tillåter det. Sätt vår kropp uppfattar vår situation på är genom våra känslor och humör. Därför kan man påverka våra hormoner genom att reglera våra humör. 

Återbalansering av hormonerna

Sättet som västerländsk medicin återbalansera hormonerna att ge konstgjorda hormoner som kroppen inte producerar tillräckligt av på naturlig väg.

I kinesisk medicin är sättet att återbalansera hormonerna att förbättra kroppens allmänna hälsa och tillstånd. När en människas kropp verkligen är i balans kommer det mentala och psykologiska tillståndet att bli stabilt och fertilitetshormoner återgår till sin naturliga nivå. I det här tillståndet finns det egentligen ingen anledning till att en kvinna inte kommer att kunna bli barn.

För kvinnor med svagt allmäntillstånd och / eller är psykisk under press, även när IVF behandlingen pumpar dem med höga doser av fertilitetshormoner, så kommer deras kroppar att vara för svag för att orkan med behandlingen och då slutar i misslyckad försök.  

Naturligtvis beror vår hormonnivå på vår ålder, men man kan vara 40 år men ha en kropp som en 35 åring. Man kan vara 40 och ha en kropp som en 50 åring. Allt beror på hur väl vi har tagit hand om vår kropp och kännslor. Genom att förbättra vår kropp och kännslor kan vi definitivt bli yngre och åldras saktare.

Återbalansra dina hormoner

Kontakta oss!

Vi kan hjälpa dig oavsett vart du än befinner dig