fbpx

Tidig missfall – vad kan de beror på?

Som tidig missfall räknas graviditet fram till v6. Många får en kemisk graviditet sen ger kroppen upp på bebisen. Inom den västerländska medicinen säger att att det beror framför allt på äggkvalité är inte bra nog men det vi har sett är att i många fall har med med att kroppen är i obalans att göra. Den miljön som kroppen skapar för att den lilla embryot ska fästa är inte bra nog. I kinesisk medicin tittar vi noggrant på temperatur. Temperatur visar på kroppens förbränning, cirkulationen och näringstillgång. I fall där temperatur har varit för lågt och orkar inte kroppen bära barnet vidare och då utvecklas embryot inte vidare. I de fall där temperatur har varit för högt, då kan cirkulationen blir så bra att graviditeten blir instabil man blöder då lätt vid vecka 5-6. Dessa kvinnor har däremot inte svårt att bli gravid, de lider istället av upprepande missfall tidig missfall.

Det är därför viktigt att veta vad det är för fel med kroppen, och åtgärda problemet innan man försöker igen. Annars blir det vara missfall efter missfall, vid varje missfall så tar kroppen skada. Till slut kommer den inte att ens orka bli gravid.

– Ji Liu – Fertilitetsexpert på InfertilityAid –